Sezónní ovoce zalité jogurtem je nejen dobré, ale hlavně zdravé.
3
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Lívance
Parádní lívance, po kterých se jen zapráší.
5
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Nivová omáčka
Specifická omáčka pro fanoušky nivy.
2
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Restovaná kuřecí prsa
Zdravá rychlovka ideální k mnoha omáčkám a přílohám.
3
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Svíčková na smetaně
Česká klasika vlastní recepturou rychlé a s lahodným výsledkem.
12
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Vosí hnízda
Vosí prdelky s lahodnou náplní.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Dušené čerstvé zelí
Skvělá zdravá příloha v bílé nebo červené variantě.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
BBQ omáčka
Typická americká paráda na grilovačku.
15
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Bramborová kaše s cibulkou
Bramborová kaše, to je jídlo naše. A hlavně dětí.
5
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Pizza
Domácí pizza z ingrediencí, co se zrovna válí v lednici.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Boloňská směs
Italské klasické ragú podlité červeným vínem
12
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Česnekový dip
Takový ten dip, co by neměl chybět na žádný grilovačce.
4
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.