Skvělá omáčka francouzské kuchyně z čerstvých nebo sušených hub.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Restované šunkové brambory
Skvělá příloha nebo jako chuťovka na večer třeba s tatarkou.
6
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Hráškový krém
Je to krásně zelené, je to jemné a je to lahodné.
5
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Jemné masové kuličky
Ideální jídlo, které se hodí vždy a všude.
5
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Indické kuřecí kari
Indická klasika všech klasik, která nádherně provoní celý domov.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kapustové zelí
Skvělý a skoro nepoznatelný záskok za bílé zelí a přitom rychle připravený.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Domácí majonéza
Buďto trochu v drahé sklenici nebo hromadu pořádné domácí.
5
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Mačkané brambory se slaninou
Pořádný brambory pro pořádný chlapáky.
6
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Smažený kapr
Vánoční klasika z českých rybníků.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Slepice v silném vývaru se zeleninou a nudlemi
Silná polévka s pořádnými kusy masa a zeleniny ideální nejen na zimu.
14
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.