Tak trochu specifická omáčka, ale pořád hodně dobrá.
11
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Butter chicken
Originální máslové kuře plné voňavého koření.
13
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Restovaná kuřecí prsa
Zdravá rychlovka ideální k mnoha omáčkám a přílohám.
3
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Thajská polévka s rýžovými nudlemi
Česká verze na Tom Kha Kai akorát bez galangaly i kaffirových listů.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Vařené hovězí
Základ pro mnoho klasických receptů s omáčkami. Lez předvařit a uložit do mrazáku.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Knedlíky s vajíčkem
Takové krásné socialistické jídlo chudých.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Okurkový salát
Skvělý recept nejen na ranní kocovinu.
4
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Thajské zelené kari
Paráda z dálného východu s troškou zelené barvy.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Záhorácký závitek
Vyladěný retro záhorák se zelím a slaninou.
11
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Bramborové knedlíky
Bramborové knedlíky jako slavnostní příloha nebo součást eintopfu co dům dal.
5
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Smažená kuřecí prsa
Takový trochu vychytaný australský káefko.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Krémová bramborovo-česneková polévka s houbami
Vychytaný polívec s nádechem brambor, česneku, sezónních hub a tymiánu.
14
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.