Zajímavá, rychlá a velmi chutná příloha nebo náhrada bramboráku.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Rajská omáčka z karamelu
Rychlorajská pro všechny případy.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Tuňáková pomazánka
Báječná pochoutka na opražené toasty.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Smažený kapr
Vánoční klasika z českých rybníků.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Losos se žampióny
Lahůdkový losos se smetanovým přelivem.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Piškotové pusinky
Pusinky jsou fajn nejen na 6. červenec jakožto Světový den polibku.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Vepřové nudličky po čínsku
Taková ta klasická jednoduchá česká čína.
13
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kuřecí prsa s nivou
Parádní kuřecí sendvič s pěkně rozteklým plísňákem uprostřed.
4
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Utopence s rajčaty
To se vám takhle potkaj utopenci s rajčaty a chilli a je z toho krásné setkání.
9
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.