Skvělé medajle s restovanýma žampionama v přírodní hnědé omáčce.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Nivová omáčka
Specifická omáčka pro fanoušky nivy.
2
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Párková směs se žampióny
Asijské sado maso aneb pecková směs co dům dal.
3
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Květákový mozeček
Tak trošku retro záležitost, která je ale stále in.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Mrkvový dort
Vychytaný mrkváč nejen pro mlsné dětské jazýčky.
12
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Domácí müsli
Domácí granola alias zdravé müsli za pár kaček.
6
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Toastový chléb
Není nad čerstvý domácí chleba.
5
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kuře na pomerančích
Vynikající kuře vonící po pomerančích.
5
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Cikánské kuřecí řízky
Super řízečky z ochucené směsi kousků kuřecího a cibule.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kuřecí stehna na paprice
Kuřecí stehýnka s paprikovým přelivem tak trochu jinak.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Jihočeská lepenice
Skvělá tradiční příloha k masu s vitamíny z kysaného zelí.
4
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Noky se špenátem
Noky nebo gnocchi? Je to jedno, když je to dobré.
8
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.