Na Nový rok čočku, ať se penízky drží v portmonce.
11
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Slepice v silném vývaru se zeleninou a nudlemi
Silná polévka s pořádnými kusy masa a zeleniny ideální nejen na zimu.
14
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Ledový salát s hořčičným přelivem
Jednoduchý salátek, který vždy dozdobí vaše jídlo.
6
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Sushi Nigiri
Můžete jít na running money nebo si udělat japonskou parádu za pár kaček u sebe doma.
4
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Utopence s rajčaty
To se vám takhle potkaj utopenci s rajčaty a chilli a je z toho krásné setkání.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Baskické kuře
Jihoevropské kuře s omáčkou z rajčat a papriky.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Boršč
Poctivá česká verze klasiky z východu, která Vás zaručeně zasytí.
17
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Trhané vepřové maso s BBQ omáčkou
Pecka jen tak, do burgeru nebo třeba do tortill.
15
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Babiččiny obalované karbanátky
Starý dobrý karburátory jsou tou nejlepší volbou, když se chceme pořádně naprat.
13
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Párky v těstíčku
Kulinářský vrchol roku jen tak k telce nebo na výlet.
6
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Nebe v hubě
Pod pojmem nebe v hubě si lze představit lecos, ale tohle fakt stojí za to.
11
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Vlašský salát
Svého času nejlepší věc na světě s rohlíkem na autobusové zastávce.
9
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.