Bramborové knedlíky jako slavnostní příloha nebo součást eintopfu co dům dal.
5
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Cikánská roštěná
Stará dobrá cikánka na jemno nebo pikantní.
12
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Salát s jablkem a pečenými hrozny
Po hroznech a jablkách vonící osvěžující salátek.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Avokádová pomazánka
Zdravá, ale skvělá zelená pomazánka s netradičním obsahem.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Minikoblížky
Nejlepší mikrokoblížky jsou ty čerstvé.
11
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Udon s krůtím
Asijské špagety plné úžasných vůní a chutí.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Čočková s krutony
Tradiční polévka pro fanoušky nadýmání.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Vepřová sekaná pečeně
Stará dobrá jednoduchá sekačka.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Rybí polévka
Tradiční součást štědrovečerní tabule.
13
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Vepřový eintopf
Naprosto vyladěnej All-In-One eintopf pro ty, kteří se přes den neflákaj.
15
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Colesaw
Salát Colesaw, jak ho znáte z káefcéčka. Jen ho budete mít za stejné peníze plný kýbl.
9
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.