Peckový pečený brambory s čepící ze zakysanky a slaniny
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Staročeská husa
Klasika na sváteční tabuli nebo prostě na neděli.
5
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Bramborová omeleta
Ranní omeleta, jak má být.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kuřecí prsa na žampionech
Kuřecí prsa jednoduše, rychle a zdravě.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Jemné noky
Vlastní noky nebo taky ňoky nebo taky gnocci rychle, levně a jednoduše.
3
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Vejce do skla
Parádní vydatná snídaně jak za starých časů.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Mačkané brambory se slaninou
Pořádný brambory pro pořádný chlapáky.
6
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kuře ala kachna
Šťavnatá laskomina se slaninou pod kůžičkou.
4
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Chlapská rýže
Ani příloha, ani hlavní jídlo, ani rizoto. Ale dobrota.
4
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Pikantní rizoto
Jednoduchý suchý riziko s trouchou chilli a sójového půvabu.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Bramborová kaše s cibulkou
Bramborová kaše, to je jídlo naše. A hlavně dětí.
5
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kmínová omáčka
Specifická omáčka třeba k vepřovému a s těstovinami.
9
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.