S jednoduchým obalováním máte skvělé řízky za pár minut.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kuřecí kousky
Rychlé kuřecí kousky ideální do práce klidně s pečivem.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Utopence s rajčaty
To se vám takhle potkaj utopenci s rajčaty a chilli a je z toho krásné setkání.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Linecký koláč
Vynikající rychlovka známá také jako mřížkovaný koláč.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Citrónová majonéza
Domácí majolka lehce kyselá po citrónu.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Jamajské kuřecí kari
Peckové kari s vůní kokosu na jamajský způsob.
14
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Omáčka k masu
Než výpek z masa zlikvidovat, je lepší si z něj udělat parádní omáčku.
4
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Butter chicken
Originální máslové kuře plné voňavého koření.
13
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Vařené brambory
Klasická příloha, která už snad ani nemůže být klasičtější.
2
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Baskické kuře
Jihoevropské kuře s omáčkou z rajčat a papriky.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kuřecí gyros
Takový pěkný stánek na rohu u tebe doma.
7
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.