Milovali jsme ji jako malé děti, dnešní děti ji milují stejně tak.
2
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Rajčatové špagety s cuketou
Špagáty se strouhanou cuketou, ale přes to dětmi vychvalovanou.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Minikoblížky
Nejlepší mikrokoblížky jsou ty čerstvé.
11
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kachna pečená s jablky
Kachnička krásně pečená malinko na sladko.
6
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Vanilkové toasty
Báječné toasty pro francouzsku.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Buřtguláš
Chalupářská klasika kdykoliv si vzpomenete.
13
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Houskový knedlík z hrnku
Zapomeň na nekonečné a únavné hnětení těsta.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Zapečené špagety
Vyladěná verze dětmi oblíbeného jídla.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kuřecí kousky
Rychlé kuřecí kousky ideální do práce klidně s pečivem.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Pikantní vepřová játra
Pro milovníky jater pecková rychlovka jen tak nahned.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kuřecí paličky
Základ všeho rodinného kulinářství pro hladové krky.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Smažený obalovaný květák
Klasika, která chutná chutná od nejmenších po největší.
5
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.