Sladká klasika, kterou děti milují, ale hodí se i k mnoha pečeným masům.
4
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Římské závitky
Vyladěně smažené bezmasé závitky jen tak do ruky.
12
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Cuketové karbanátky
Vynikající karboše na zdravý způsob skvělé i za studena.
6
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Třešňový džem
Takovej krásnej peckovej džem, ale bez pecek a konzervantů.
2
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Bramborová omeleta
Ranní omeleta, jak má být.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Letní závitky s kuřecím
Luxusiáda a navíc zdravá jako prase.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Studentský guláš
Speciálně vychytaný recept nejen pro študáky.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Špagety s chilli olejem
Takový prima pálivý špagetový základ třeba pro restované kuřecí.
5
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Zapečené tuňákové těstoviny
Paprádní italská pikantní záležitost.
15
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Ledový salát s krevetami
Skvělá pikantní a zdravá krevetová záležitost.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Chorvatský zelný salát
Originální salát jednoho neoriginálního chorvata.
8
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.