Naprosto luxusní pomazánka, kterou budete chtít jíst lžící.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Utopence s rajčaty
To se vám takhle potkaj utopenci s rajčaty a chilli a je z toho krásné setkání.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Zapečené brambory s cuketou
Skvělé a velmi chutné tvrdým sýrem zapečené brambory.
14
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Vařené vepřové maso
Základ pro kombinaci s mnoha omáčkami.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Zapečené gnocchi
Bezmasá italská bašta se zlatavou krustou.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Hovězí plátky s omáčkou UHO
Chuťově výrazná univerzální hnědá omáčka jednodušeji, než si myslíte.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Bylinkový dip
Jednoduchý dip s jogurtem, pažitkou a petrželkou.
4
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Domácí granola
Kdo chce zdravý býti, granolu musí jísti.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Sladká cibulová omáčka
Jemně sladká omáčka pro mnoho mas a příloh.
6
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Červené zelí s jablky
Skvělá a zdravá příloha plná vitamínů a minerálů.
5
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Pažitková omáčka
Ideální k hovězímu nebo třeba vejcím natvrdo.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Mexický guláš z mletého
Zapomeň na hovězí líčka a hoď tam mletý.
16
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.