Peckový pečený brambory s čepící ze zakysanky a slaniny
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Vepřová krkovice na medu
Luxusní pečené uzené vepřové na medu a hořčici.
5
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Houbová omáčka
Skvělá omáčka z čerstvých nebo sušených hub.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Senické vepřové plátky
Přírodní vepřové řízky s přelivem rajčatovou šťávou.
5
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Lečo s vejci
Maďarská klasika, která ale asi nikdy neomrzí.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Bramborový salát s nivou
Zajímavý salát s nádechem nivového odéru zvládne zastat i hlavní chod.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Utopence s rajčaty
To se vám takhle potkaj utopenci s rajčaty a chilli a je z toho krásné setkání.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Selská omeleta
Když se chceš po ránu nacpat jako selka.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Česnekový dip
Takový ten dip, co by neměl chybět na žádný grilovačce.
4
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Zeleninový salát s hořčičnomedovým dresinkem
Jemně medový a jemně hořčicový.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Pikantní kuřecí kousky na medu
Vychytané nasládlé kuřecí kousky nejen pro fandy chilli.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Rajčatová omáčka
Rychlá a jednoduchá omáčka nejen pro ratolesti.
10
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.