Absolutně vyladěná vajíčkovka. Těžko budete chtít jinou snídani nebo svačinu.
5
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Sekané biftečky
Taková lepší ikeácka věc u Tebe doma
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Budapešťská pomazánka
Pomazánka z dob minulých, ale přesto in hlavně s topinkou.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kokosové kuličky Rafaelo
Těžce návyková záležitost nejen na vánoce.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Listový špenát
Zdravá příloha k jídlu s knedlíky, brambory, noky nebo těstovinami.
6
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Dušené čerstvé zelí
Skvělá zdravá příloha v bílé nebo červené variantě.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Nebe v hubě
Pod pojmem nebe v hubě si lze představit lecos, ale tohle fakt stojí za to.
11
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Olivové brambory
Pečené brambory ve slupce vychytaně jednoduše.
3
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kuřecí prsa v sýrovém těstíčku
Peckové smažené kuřecí prsní kousky v těstíčku z ementálu.
5
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Francouzské brambory
Francouzský krásně zapečený co dům dal.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Šípková omáčka
Vynikající omáčka z netradiční zavařeniny.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kuřecí křídla
Jednoduchá a účinná americká zbraň.
8
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.