Vynikající japonská paráda ke smaženým masům nebo třeba na grilovačku.
4
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Boršč
Poctivá česká verze klasiky z východu, která Vás zaručeně zasytí.
17
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Vepřová čína s nudlemi
Rychlá a skvělá čína stavěná na hůlky.
12
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Zeleninový bujón
Základní zeleninový bujón pro zalití omáček, polévek nebo i jako polévka se syrovým žloutkem nebo s těstovinou či zeleninou.
4
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Drobenkový koláč s jahodami
Jednoduchá mňamina nejen na nedělní odpoledne.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Pečené brambory s česnekem
Jednoduchá bramborová příloha s jemným nádechem česneku.
3
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Bramboráková cmunda
Což takhle si pořádně nacmundit žaludek?
16
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Knedlíky s vajíčkem
Takové krásné socialistické jídlo chudých.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Tortila s mletým masem
Rychlovka mexiko grande, která nikdy nezklame.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Pórková polévka
Polévka z řady klasických polévek našich babiček.
12
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.