Rychlé kuřecí kousky ideální do práce klidně s pečivem.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Balkánský salát s červenou řepou
Zdravá a přitom moc dobrá salátová záležitost.
3
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Bramborový salát
Zapomeňte na sterilovanou zeleninu a vychutnejte si nejlepší bramborový salát.
12
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Francouzské toasty
Chleba ve vajíčku jenom trochu francouzky
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Sekané kotletky
Geniálně jednoduché a přitom absolutně žravé kotletky.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kuřecí špagety se zeleninovým pestem
Co dům dal přenesený do italské parády.
11
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Caprese
Klasická večerní klasika nejen pro chvíle po vážení.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Zapečené gnocchi
Bezmasá italská bašta se zlatavou krustou.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Rajčatový salát
Řádně pikantní rajčatový salát postaví na nohy.
7
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.