Přírodní vepřové řízky s přelivem rajčatovou šťávou.
5
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Grilovaný hermelín s toasty
Snídaně pro zkušené, to je grilovaný hermelín v šunce s toasty.
4
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Bramborová kaše z mléka
Vyladěná verze klasické kaše.
4
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kuřecí kari směs
Rychlá směska pro milovníky kari.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
BBQ omáčka
Typická americká paráda na grilovačku.
15
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Jogurtové vdolky
Parádní vdolečky pro mlsné jazýčky.
6
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Frankfurtská polévka
Jinak nazývaná také párková polévka je levné, rychlé a při přidání brambor také vydatné jídlo.
12
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Zeleninové chipsy s kmínovým dipem
Zdravé a chutné je téměř sci-fi kombinace.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Pikantní pomazánka
Pikantní lahůdka na pečivo k večeru nebo do práce.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Podušená kachna
Pro odmítače celodenního pečení je tu báječná podušená kachna.
6
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Smažené noky
Jednoduchá pecka z pánve za pár minut.
2
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Tatarák
Tataráček alias hospodský tatarský biftek jak má být.
10
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.