Skvělé medajle s restovanýma žampionama v přírodní hnědé omáčce.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kuřecí stehna se slaninou
Pořádně šťavnatá kuřecí stehna na anglické slanině.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Krůtí stroganov
Oblíbená minutka tentokrát v levnější, ale při tom neméně chutné variantě s krůtím masem.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Čočková s krutony
Tradiční polévka pro fanoušky nadýmání.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Pečené hořčičné brambory
Speciální pečené brambory ve dvou hořčicích jako lahůdková příloha.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Česneková omáčka
Vynikající omajda k masu nebo přílohám z restovaného česneku.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Hovězí vývar
Poctivý a silný hovězí vývar jako polévka nebo také jako základ pro řadu receptů, jako jsou polévky nebo omáčky. Bez něj se v kuchyni jen těžko obejdete.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Pizza
Skvělý základ jídla z ingrediencí, co se zrovna válí v lednici.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Krůtí wok
Rychlý a levný recept pro milovníky asijské kuchyně.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Salát s jablkem a pečenými hrozny
Po hroznech a jablkách vonící osvěžující salátek.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Jemná žampiónová omáčka
Žampiónovka pěkně po staru, ale za to s grácií.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Pikantní kuřecí kousky na medu
Vychytané nasládlé kuřecí kousky nejen pro fandy chilli.
9
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.