Snadná, rychlá a vyladěná zeleninová polévka, co Tě postaví na nohy.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Zepečený brokolicový květák
Výtečný čedarem zapečený květák spolu s brokolicí.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Švestková omáčka
Originální sladká omáčka na vdolky nebo na grilované maso.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kuřecí stehna na paprice
Kuřecí stehýnka s paprikovým přelivem tak trochu jinak.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Párky v těstíčku
Kulinářský vrchol roku jen tak k telce nebo na výlet.
6
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kuřecí rajčatové těstoviny
Taková italská klasika z pánve, kterou si zamiluješ pro chuť i rychlost přípravy.
15
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Tuňáková pomazánka
Báječná pochoutka na opražené toasty.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Česnekový dip
Takový ten dip, co by neměl chybět na žádný grilovačce.
4
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Špagety
Špagáty zná každý, ale jak je správně uvařit už málokdo
2
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Pikantní pomazánka
Pikantní lahůdka na pečivo k večeru nebo do práce.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Šípková omáčka
Vynikající omáčka z netradiční zavařeniny.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Bramborový krém
Lehký krém z brambor je moderní lehké jídlo pro každou příležitost.
6
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.