Taková zemitá pepřovka vynikající především k masu.
5
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kmínová omáčka
Specifická omáčka třeba k vepřovému a s těstovinami.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Buřty na pivu
Hospodská bašta vynikající k chlebem i přílohou.
11
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Špagety s chilli olejem
Takový prima pálivý špagetový základ třeba pro restované kuřecí.
5
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Vídeňské brambory
Brambory se slaninou a cibulkou s nádechem krémové smetany.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Frisée salát se slaninou
Lehká příloha k masu v podobě štěrbáku se slaninou a dressingem z balsamica.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Párková směs se žampióny
Asijské sado maso aneb pecková směs co dům dal.
3
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Česneková pomazánka
Pro ty, jež si na líbání už moc nepotrpí.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Žampionová omáčka
Jednoduchá a chutná omáčka hodící se k masu, na grilu nebo k rýži.
6
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Caésar salát s krevetami
Je to jednodušší, než se zdá. A ušetříš mnohem víc, než se zdá.
14
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Ukrajinský boršč
Skvělá varianta boršče s kuřecím masem.
15
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.