Peckový pečený brambory s čepící ze zakysanky a slaniny
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Vajíčkový salát s brambory
Tak trochu nastavená bramborami, ale stejně je to pecka.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Chorvatský zelný salát
Originální salát jednoho neoriginálního chorvata.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Avokádová pomazánka
Zdravá, ale skvělá zelená pomazánka s netradičním obsahem.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kuřecí špagety se zeleninovým pestem
Co dům dal přenesený do italské parády.
11
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Segedínský guláš
Tradiční bašta z Uher s kysaným zelím.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Vídeňský Kaiserschmarrn
Takovej hezkej dunajskej trhanec.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Tortilové trojhránky s kuřecím
Vydatná a přitom na nutriční hodnoty v pohodě sváča
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Špagety
Špagáty zná každý, ale jak je správně uvařit už málokdo
2
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Caésar salát s krevetami
Je to jednodušší, než se zdá. A ušetříš mnohem víc, než se zdá.
14
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Česneková omáčka
Vynikající omajda k masu nebo přílohám z restovaného česneku.
8
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.