Překvapivá kombinace i pro milovníky masitých jídel.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Okurkový salát
Skvělý recept nejen na ranní kocovinu.
4
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Brokolicové brambory
Pro milovníky brokolice a brambor jasná volba nejen jako příloha.
3
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kulajda
Tradiční babičkovský recept na polévku, která mnohdy svojí vydatností nahradí hlavní jídlo, zvláště přidáme-li zastřené vejce.
12
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Omáčka z jalovce
Z výpeku po smažení jednoduše báječnou omáčku.
3
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Rajčatové špagety na víně
Špagáty na červeném víně, po kterých se umlátí nejen děti.
11
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Husa na kmíně
Klasika klasik je mladá husička na kmíně.
3
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Avokádová pomazánka
Zdravá, ale skvělá zelená pomazánka s netradičním obsahem.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Noky se špenátem
Noky nebo gnocchi? Je to jedno, když je to dobré.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Holandská omáčka
Geniální záležitost na maso i vejce.
5
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.