Česká polévková klasika, bez které se mnozí neobejdou.
14
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Noky se špenátem
Noky nebo gnocchi? Je to jedno, když je to dobré.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Čočková s krutony
Tradiční polévka pro fanoušky nadýmání.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Vepřové dušené v zelenině
Kombinace chuti zeleniny a masa, to je vepřové dušené.
13
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Pikantní rizoto
Jednoduchý suchý riziko s trouchou chilli a sójového půvabu.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kuřecí s brokolicí
Báječně vyvážené jídlo skvělé k večeři.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Houbová omáčka
Skvělá omáčka z čerstvých nebo sušených hub.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Smažený obalovaný květák
Klasika, která chutná chutná od nejmenších po největší.
5
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Jihočeská lepenice
Skvělá tradiční příloha k masu s vitamíny z kysaného zelí.
4
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Colesaw
Salát Colesaw, jak ho znáte z káefcéčka. Jen ho budete mít za stejné peníze plný kýbl.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Pizza
Skvělý základ jídla z ingrediencí, co se zrovna válí v lednici.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Česneková polévka
Základ nejenom na ráno po protančené noci. Zároveň i léčivá receptura na respirační nemoci.
7
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.