Taková malá zeleninová grilovačka u tebe na sporáku.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Špagety s černými olivami
Těstoviny pro milovníky oliv s nádechem citrónu.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Cikánská roštěná
Stará dobrá cikánka na jemno nebo pikantní.
12
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Frankfurtská polévka
Jinak nazývaná také párková polévka je levné, rychlé a při přidání brambor také vydatné jídlo.
12
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Plněné žampiony
Skvělá pochoutka za pár šupů.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Jehněčí guláš
Tradiční a hodně vychytaný gulášek z pohraničních oblastí.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kuřecí kolínkoto
Dokud to nezkusíš, neuvěříš.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Papriková omáčka se žampiony
Vyladěná kombinace kuře na paprice a žampionovky.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Rybí polévka
Tradiční součást štědrovečerní tabule.
13
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Vysočinské zelí
Smetanou zjemněné zapečené zelí z Vysočiny.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Husa na medu
Medová husička jinak s rýží nebo kroketami.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Caprese
Klasická večerní klasika nejen pro chvíle po vážení.
7
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.