Milují to řemeslníci, ale taky děti ve verzi s kolínkama. prostě klasika všech klasik.
14
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kuře na pomerančích
Vynikající kuře vonící po pomerančích.
5
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Speciální hovězí vývar
Speciální silný hovězí vývar s velkými kusy zeleniny a velkým zastoupením hovězího masa.
11
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kuřecí stripsy
Jednoduché křupavé kuřecí stripsy k telece nebo s přílohou.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Sýrové toasty s kuřecím masem
Začni den vydatnou snídaní.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Gulášovka
Česká polévková klasika, bez které se mnozí neobejdou.
14
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Udon s krůtím
Asijské špagety plné úžasných vůní a chutí.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Dýňová polévka
Nejen pro období strašidelného Haloweenu.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kuřecí kousky
Rychlé kuřecí kousky ideální do práce klidně s pečivem.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Pomazánka z jemného salámu
Říkalo se jí “sociální”, je to ale výtečná pomazánka ke snídani, večeři nebo do jobu.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Cuketové řízečky
Řízky socialismu jsou stále chutné aneb retro je stále v kurzu.
5
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Pórková polévka
Polévka z řady klasických polévek našich babiček.
12
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.