Pusinky jsou fajn nejen na 6. červenec jakožto Světový den polibku.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Čevapi
Domácí balkánská klasika všech klasik.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Špagety s rajčaty a bazalkou
Lehké těstoviny s vůní citrónu a bazalky.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Ukrajinský boršč
Skvělá varianta boršče s kuřecím masem.
15
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Sedlácké brambory
V podstatě hlavní jídlo nejen pro sedláky.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Koblihy
O dost lepší koblihy, než od toho pána.
13
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Zapečené smetanové kuře
Vynikající, syté a přitom jednoduché jídlo, které zachutná dětem i dospělým.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kuře na paprice
Trochu zapomenutá paráda, kterou předčila slepice.
13
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Jehněčí plátky
Dokonalá souhra jehňátka s vepřovou slaninou.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Bramborový salát se žampiony
Tak trochu jiná verze bramborového salátu.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Marinovaná kuřecí prsa
Konec suchým prsům na grilovačkách.
5
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.