Maďarská dobrota ze sezónní zeleniny pro všechny členy rodiny.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Bylinkový dip
Jednoduchý dip s jogurtem, pažitkou a petrželkou.
4
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Těstoviny s mákem
Jednoduchý, ale účelný asi jako párek v rohlíku. Děti vás budou milovat.
3
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Losos na pánvi
Je to zdravé, je to rychlé, je to hezké a je to losos.
6
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Znojemská omáčka
Znojemská, jak si ji pamatujeme od našich babiček nebo z dávných hospod.
13
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Pomazánka z jemného salámu
Říkalo se jí “sociální”, je to ale výtečná pomazánka ke snídani, večeři nebo do jobu.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Plněná vejce
Naprosto epochálně luxusní jednodhubka nebo spíš dvouhubka.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Indické kuřecí kari
Indická klasika všech klasik, která nádherně provoní celý domov.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Vajíčková pomazánka
Absolutně vyladěná vajíčkovka. Těžko budete chtít jinou snídani nebo svačinu.
5
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Vypečený bůček
Vypečený nejvíc ever a skvělý studený nebo teplý. To je prostě bůček.
5
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Zeleninové chipsy s kmínovým dipem
Zdravé a chutné je téměř sci-fi kombinace.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Slaninové špagety
Tak trochu neitalské špagety s anglickou slaninou a smetanovým přelivem.
9
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.