Jediná správná pepřovka, která vás zvedne ze židle. Ideální k masům, pecková je i na grilovačce.
3
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Listový špenát
Zdravá příloha k jídlu s knedlíky, brambory, noky nebo těstovinami.
6
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kynutí škvarkoví šneci
Vynikající společník, když se chceš na party nacpat k prasknutí.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Avokádová pomazánka
Zdravá, ale skvělá zelená pomazánka s netradičním obsahem.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Řecký salát
Krásná a zdravá záležitost ze sluncem zalitého Řecka.
14
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Červené zelí s cibulkou
Vynikající zelíčko na sladko provoněné cibulkou.
6
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Vosí hnízda
Vosí prdelky s lahodnou náplní.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Utopence s rajčaty
To se vám takhle potkaj utopenci s rajčaty a chilli a je z toho krásné setkání.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Řecké brambory
Po rozmarýnu voňavé brambory ideální ke grilovanému masu.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kuřecí stehna na paprice
Kuřecí stehýnka s paprikovým přelivem tak trochu jinak.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Vejce do skla
Parádní vydatná snídaně jak za starých časů.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Trhané vepřové maso s BBQ omáčkou
Pecka jen tak, do burgeru nebo třeba do tortill.
15
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.