Super řízek z ochucené směsi kousků kuřecího a cibule.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Bílé zadělávané zelí
Pro fanoušky zahuštěného zelí jednoznačná volba.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Krůtí wok
Rychlý a levný recept pro milovníky asijské kuchyně.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Dušený špenát
Zdravá příloha z mraženého polotovaru za pár minut.
6
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Křupavé kuřecí kousky na medu
Dvojitým smažením vykřupané kuřecí kusy s medovým zážitkem.
19
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kuřecí prsa na žampionech
Kuřecí prsa jednoduše, rychle a zdravě.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Chilli omáčka Samba Oleg
Trocha té grilovací parádičky z balkánu.
6
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Celerová omáčka
Trochu zapomenutá, ale stále svěží.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Boršč
Poctivá česká verze klasiky z východu, která Vás zaručeně zasytí.
17
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kari majonéza
Tak trochu jiná majolka skvělá především ke všemu smaženému.
2
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Sedlácké brambory
V podstatě hlavní jídlo nejen pro sedláky.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Zeleninový salát s hořčičnomedovým dresinkem
Jemně medový a jemně hořčicový.
9
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.