Takový ten dip, co by neměl chybět na žádný grilovačce.
4
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Krůtí wok
Rychlý a levný recept pro milovníky asijské kuchyně.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Termix
Starý dobrý termix, který neomrzí ani v 21. století.
4
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Sýrové toasty s kuřecím masem
Začni den vydatnou snídaní.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Sedlácké brambory
V podstatě hlavní jídlo nejen pro sedláky.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Česneková polévka
Základ nejenom na ráno po protančené noci. Zároveň i léčivá receptura na respirační nemoci.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Rajčatové špagety na víně
Špagáty na červeném víně, po kterých se umlátí nejen děti.
11
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Smetanová pepřová omáčka
Taková zemitá pepřovka vynikající především k masu.
5
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Špagety s chilli olejem
Takový prima pálivý špagetový základ třeba pro restované kuřecí.
5
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Pepřová omáčka
Jediná správná pepřovka, která vás zvedne ze židle. Ideální k masům, pecková je i na grilovačce.
3
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Zapečené palačinky s tvarohem
Pro milovníky palačinek na sladko je to speciální vypečená edice na vídeňský způsob.
11
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.