Rychlovka a přitom bašta jako z italské restaurace.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Těstoviny s mákem
Jednoduchý, ale účelný asi jako párek v rohlíku. Děti vás budou milovat.
3
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Čevapi
Domácí balkánská klasika všech klasik.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Jehněčí plátky
Dokonalá souhra jehňátka s vepřovou slaninou.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Zapečené brambory s cuketou
Skvělé a velmi chutné tvrdým sýrem zapečené brambory.
14
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kachní vývar
Zbytky kachny nepatří do koše, ale do silného vývaru.
12
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Rajčatová polévka s rýží
Trochu luxusnější verze chorvatské Juhe od rajčice.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Holandský řízek
Stará dobrá smažená holandská klasika.
6
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kuřecí polévka po čínsku
Lehce pikantní kuřecí polévka, která určitě zahřeje.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Brokolicové brambory
Pro milovníky brokolice a brambor jasná volba nejen jako příloha.
3
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.