Poctivý a silný hovězí vývar jako polévka nebo také jako základ pro řadu receptů, jako jsou polévky nebo omáčky. Bez něj se v kuchyni jen těžko obejdete.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Holandská omáčka
Geniální záležitost na maso i vejce.
5
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Vejce zapečená s rajčaty
Krásná kombinace nejen pro vydatnou snídani.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Marinovaná kuřecí prsa
Konec suchým prsům na grilovačkách.
5
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Dršťková polévka
Klasický recept na retro polévku z doby, kdy maso nebylo úplně běžnou surovinou.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Vařené vepřové maso
Základ pro kombinaci s mnoha omáčkami.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Rozmazlená kari rýže
Originální rýže jako ze streetfood festivalu v Hongkongu.
5
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Zeleninové rösti
Zajímavá, rychlá a velmi chutná příloha nebo náhrada bramboráku.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Smažená vídeňská cibulka
Úžasná příloha, která nemůže chybět u žádného masa.
3
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Gulášovka
Česká polévková klasika, bez které se mnozí neobejdou.
14
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Koblihy
O dost lepší koblihy, než od toho pána.
13
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.