Typická itoška s českým nádechem v podobě restovaného drůbežího masa.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Zapečené špagety
Vyladěná verze dětmi oblíbeného jídla.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Jehněčí guláš
Tradiční a hodně vychytaný gulášek z pohraničních oblastí.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Udon s krůtím
Asijské špagety plné úžasných vůní a chutí.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Krtkův dort
Jediná krtina, která nezkazí žádnou dětskou oslavu.
14
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Losos na pánvi
Je to zdravé, je to rychlé, je to hezké a je to losos.
6
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Zepečený brokolicový květák
Výtečný čedarem zapečený květák spolu s brokolicí.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Papriková majonéza
Pecková mayo s japonským nádechem.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kuřecí vývar
Levný recept pro každou příležitost oblíbené nejen dětmi.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Lososové rolky
Lososová paráda pro nevšední příležitosti.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Colesaw
Salát Colesaw, jak ho znáte z káefcéčka. Jen ho budete mít za stejné peníze plný kýbl.
9
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.