Takový malý mekáč u Tebe doma ze surovin, které znáš.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Penne s kuřecím
Dětem určitě zachutná trochu divoký penne s kuřecím a smetanovým přelivem.
12
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Křenová smetanová omáčka
Výborná záležitost s vařeným hovězím a knedlíkem.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Řecké brambory
Po rozmarýnu voňavé brambory ideální ke grilovanému masu.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Hořčicová omáčka
Parádní omáčka k vepřovému nebo kuřecímu.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Římské závitky
Vyladěně smažené bezmasé závitky jen tak do ruky.
12
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Spagetti Padriane
Hodně vydatné špagáty.
12
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Marinovaná kuřecí prsa
Konec suchým prsům na grilovačkách.
5
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Smažená vídeňská cibulka
Úžasná příloha, která nemůže chybět u žádného masa.
3
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Trhané vepřové maso s BBQ omáčkou
Pecka jen tak, do burgeru nebo třeba do tortill.
15
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Jogurtová bábovka
Naprosto vypečená bábovice našich babiček.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kachní vývar
Zbytky kachny nepatří do koše, ale do silného vývaru.
12
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.