Zdravá rychlovka ideální k mnoha omáčkám a přílohám.
3
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kuřecí dolary
Americké dolary zabalené v parádním těstíčku.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kuřecí se zelím
Velmi chutná zelíčková taškařice.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Jemná žampiónová omáčka
Žampiónovka pěkně po staru, ale za to s grácií.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Těstoviny s mákem
Jednoduchý, ale účelný asi jako párek v rohlíku. Děti vás budou milovat.
3
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kuře se sójovou omáčkou a zázvorem
Mňamóza z dálného východu s nádechem pikantnosti.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Senické vepřové plátky
Přírodní vepřové řízky s přelivem rajčatovou šťávou.
5
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kuřecí špagety se zeleninovým pestem
Co dům dal přenesený do italské parády.
11
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kynutí škvarkoví šneci
Vynikající společník, když se chceš na party nacpat k prasknutí.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Zapečené tuňákové těstoviny
Paprádní italská pikantní záležitost.
15
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Zeleninová polévka se smetanou
Zdravá polévka plná zeleniny s vývarem z hovězích kostí.
11
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Naprosto fanfárové těsto na švestkovou manu.
10
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.