Brambory se slaninou a cibulkou s nádechem krémové smetany.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Dušené čerstvé zelí
Skvělá zdravá příloha v bílé nebo červené variantě.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kysané zelí na sladko s cibulkou
Vychataný zelí s předsmaženou cibulkou nejenom na neděli.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Bramborová kaše s cibulkou
Bramborová kaše, to je jídlo naše. A hlavně dětí.
5
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Ledový salát s krevetami
Skvělá pikantní a zdravá krevetová záležitost.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kuřecí s brokolicí
Báječně vyvážené jídlo skvělé k večeři.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Zálivka Nouc Cham
Dokonalý zážitek nejen z jarních nebo letních závitků.
6
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Rozmazlená kari rýže
Originální rýže jako ze streetfood festivalu v Hongkongu.
5
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Zeleninové rösti
Zajímavá, rychlá a velmi chutná příloha nebo náhrada bramboráku.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Červené zelí s jablky
Skvělá a zdravá příloha plná vitamínů a minerálů.
5
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Omáčka Teriyaki
Vynikající japonská paráda ke smaženým masům nebo třeba na grilovačku.
4
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Frisée salát se slaninou
Lehká příloha k masu v podobě štěrbáku se slaninou a dressingem z balsamica.
7
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.