Dokonalý zážitek nejen z jarních nebo letních závitků.
6
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Hořčicová omáčka
Parádní omáčka k vepřovému nebo kuřecímu.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Francouzská omáčka
Estragonem vonící francouzský poklad.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kmínová omáčka
Specifická omáčka třeba k vepřovému a s těstovinami.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Noky s houbami
Noky nebo gnocchi trochu ostřejšího podání.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Domácí majonéza
Buďto trochu v drahé sklenici nebo hromadu pořádné domácí.
5
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Smažená kuřecí křídla
Můžete stát na drajvu a vzít si kyblík nebo si toho kýbl udělat doma.
13
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Celerová omáčka
Trochu zapomenutá, ale stále svěží.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Dýňová polévka
Nejen pro období strašidelného Haloweenu.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Bramborové půlky s rozmarýnem
Rozměrýnem provoněné půlky skvělé chutí i vizáží.
4
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Znojemská omáčka
Znojemská, jak si ji pamatujeme od našich babiček nebo z dávných hospod.
13
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Studentský guláš
Speciálně vychytaný recept nejen pro študáky.
10
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.