Klasický recept na retro polévku z doby, kdy maso nebylo úplně běžnou surovinou.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Anglické vepřové kotlety s jablky
Zajímavé apple kotlety po anglicku.
5
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Restované šunkové brambory
Skvělá příloha nebo jako chuťovka na večer třeba s tatarkou.
6
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Vepřová směs
Když vůbec nemáš čas na 3D gastronomii.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Vařené brambory
Klasická příloha, která už snad ani nemůže být klasičtější.
2
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Okurkový salát
Skvělý recept nejen na ranní kocovinu.
4
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Zapečené gnocchi
Bezmasá italská bašta se zlatavou krustou.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Hajducké zelí
Naprosto skvělá chorvatská záležitost.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kuřecí kolínkoto
Dokud to nezkusíš, neuvěříš.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Boršč
Poctivá česká verze klasiky z východu, která Vás zaručeně zasytí.
17
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.