Buďto trochu v drahé sklenici nebo hromadu pořádné domácí.
5
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Koblihové uzlíky
Speciální masopustní koblikové uzle s rumovým nádechem.
11
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Smažení šneci
Vinná klobása v povýšené verzi 2.0.
5
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Vaječný likér
Pořádný vánoční vaječňák pro milá setkání.
3
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Sváteční pečený losos
Vyladěný losos na ty nejsvátečnější příležitosti.
14
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Rybí polévka
Tradiční součást štědrovečerní tabule.
13
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kapří hranolky
Takové malinkaté vánoční hřešení.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Hovězí vývar
Poctivý a silný hovězí vývar jako polévka nebo také jako základ pro řadu receptů, jako jsou polévky nebo omáčky. Bez něj se v kuchyni jen těžko obejdete.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Vosí hnízda
Vosí prdelky s lahodnou náplní.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Minikoblížky
Nejlepší mikrokoblížky jsou ty čerstvé.
11
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Bramborový salát
Zapomeňte na sterilovanou zeleninu a vychutnejte si nejlepší bramborový salát.
12
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Smažený kapr
Vánoční klasika z českých rybníků.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Zeleninové chipsy s kmínovým dipem
Zdravé a chutné je téměř sci-fi kombinace.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Nebe v hubě
Pod pojmem nebe v hubě si lze představit lecos, ale tohle fakt stojí za to.
11
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Speciální hovězí vývar
Speciální silný hovězí vývar s velkými kusy zeleniny a velkým zastoupením hovězího masa.
11
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Koblihy
O dost lepší koblihy, než od toho pána.
13
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Žloutkový krém
Jasná výplň věnečků, větrníků, vosích hnízd nebo žloutkových řezů.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Salát z nových brambor
Nevánoční bramborový salát s voňavými čerstvými bylinkami.
12
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.