Dětem určitě zachutná trochu divoký penne s kuřecím a smetanovým přelivem.
12
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Špagety carbonara
Italská klasika, která neomrzí a kterou mají skoro všichni rádi.
5
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Špagety s rajčaty a bazalkou
Lehké těstoviny s vůní citrónu a bazalky.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Rajčatové široké nudle
Jednoduché nudle pro naplnění papule.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Spagetti Padriane
Hodně vydatné špagáty.
12
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kuřecí rajčatové těstoviny
Taková italská klasika z pánve, kterou si zamiluješ pro chuť i rychlost přípravy.
15
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Slaninové špagety
Tak trochu neitalské špagety s anglickou slaninou a smetanovým přelivem.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Těstoviny s nivovou omáčkou
Poněkud brutální kombinace, která ale skvěle funguje.
6
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kuřecí polévka s nudlemi
Skvělá probíračka pro těžká rána nejen opilcova.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Špagety s rukolou a chilli
Po rukole vonící zato trochu ostřejší špagety.
6
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Udon s krůtím
Asijské špagety plné úžasných vůní a chutí.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Tagliatelle s panenkou a žampiony
Rychlovka a přitom bašta jako z italské restaurace.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Zapečené špagety
Vyladěná verze dětmi oblíbeného jídla.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Divoké špagety s kuřecím a cuketou
Trošku pikantní verze špaget pro fanoušky cukety.
11
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kuřecí kolínkoto
Dokud to nezkusíš, neuvěříš.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Rajčatové špagety na víně
Špagáty na červeném víně, po kterých se umlátí nejen děti.
11
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Zapečené tuňákové těstoviny
Paprádní italská pikantní záležitost.
15
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Špagety s černými olivami
Těstoviny pro milovníky oliv s nádechem citrónu.
8
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.