Řízky socialismu jsou stále chutné aneb retro je stále v kurzu.
5
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Smažené krutony
Klasická přísada do polévek a salátů.
2
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Koktejlové řízečky
S jednoduchým obalováním máte skvělé řízky za pár minut.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Smažený kapr
Vánoční klasika z českých rybníků.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Sekané kotletky
Geniálně jednoduché a přitom absolutně žravé kotletky.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Losos na pánvi
Je to zdravé, je to rychlé, je to hezké a je to losos.
6
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Čínské pórkové lívanečky
Lívance na slano z pórku nebo cukety ideální s bramborem.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Bramboráková cmunda
Což takhle si pořádně nacmundit žaludek?
16
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Bramborové stripsy
Vynikající s různými omáčkami jen tak k večernímu leháru u telky.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Cukeťáky
Cukeťáky s bramborem jsou takový jednodušší bramboráky.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Římské závitky
Vyladěně smažené bezmasé závitky jen tak do ruky.
12
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Koblihové uzlíky
Speciální masopustní koblikové uzle s rumovým nádechem.
11
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Koblihy
O dost lepší koblihy, než od toho pána.
13
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Vanilkové toasty
Báječné toasty pro francouzsku.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Smažená kuřecí prsa
Takový trochu vychytaný australský káefko.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Bramborové půlky s rozmarýnem
Rozměrýnem provoněné půlky skvělé chutí i vizáží.
4
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kuřecí křídla
Jednoduchá a účinná americká zbraň.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kuřecí dolary
Americké dolary zabalené v parádním těstíčku.
10
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.