Tradiční babičkovský recept na polévku, která mnohdy svojí vydatností nahradí hlavní jídlo, zvláště přidáme-li zastřené vejce.
12
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Sváteční pečený losos
Vyladěný losos na ty nejsvátečnější příležitosti.
14
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Svíčková na smetaně
Česká klasika vlastní recepturou rychlé a s lahodným výsledkem.
12
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Červené zelí s cibulkou
Vynikající zelíčko na sladko provoněné cibulkou.
6
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Vepřové koleno se zelím
Není nad pěkně vypečené kolínko.
6
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Utopence s rajčaty
To se vám takhle potkaj utopenci s rajčaty a chilli a je z toho krásné setkání.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Sváteční hlávkový salát
Hodně poladěná hlávka salátku.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Plněná vejce
Naprosto epochálně luxusní jednodhubka nebo spíš dvouhubka.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Boršč
Poctivá česká verze klasiky z východu, která Vás zaručeně zasytí.
17
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Restovaná kachní prsa
Naprostá lahůdka nejen pro sváteční den.
3
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Speciální hovězí vývar
Speciální silný hovězí vývar s velkými kusy zeleniny a velkým zastoupením hovězího masa.
11
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Zelňačka
Polévka, která nasytí a s trochou chilli zvedne ze židle.
11
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Koktejlové řízečky
S jednoduchým obalováním máte skvělé řízky za pár minut.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Vepřová pečínka
Pro všechny ty stejky by se nemělo zapomínat na starou dobrou pečínku.
6
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Staročeská husa
Klasika na sváteční tabuli nebo prostě na neděli.
5
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kachní vývar
Zbytky kachny nepatří do koše, ale do silného vývaru.
12
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kachna pečená s jablky
Kachnička krásně pečená malinko na sladko.
6
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Krůtí stroganov
Oblíbená minutka tentokrát v levnější, ale při tom neméně chutné variantě s krůtím masem.
9
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.