Recept na rýži, která je měkká a přitom není nafouknutá.
3
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kuřecí teriyaki
Parádní asie ze pár minut jako z číny na rohu.
12
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kuřecí Chop Suey
Variabilní orientální jídlo kuřecím nudličkami a výhonky.
12
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Čínské kuřecí řízečky
Přípravou jednoduché a dětmi oblíbené jídlo.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Krůtí wok
Rychlý a levný recept pro milovníky asijské kuchyně.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Rozmazlená kari rýže
Originální rýže jako ze streetfood festivalu v Hongkongu.
5
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Rýže Basmati v pánvi
Skvělá pečená rýže jako vynikající příloha.
4
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Čínské pórkové lívanečky
Lívance na slano z pórku nebo cukety ideální s bramborem.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Zálivka Nouc Cham
Dokonalý zážitek nejen z jarních nebo letních závitků.
6
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Thajská polévka s rýžovými nudlemi
Česká verze na Tom Kha Kai akorát bez galangaly i kaffirových listů.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Omáčka Teriyaki
Vynikající japonská paráda ke smaženým masům nebo třeba na grilovačku.
4
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kuřecí polévka po čínsku
Lehce pikantní kuřecí polévka, která určitě zahřeje.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Vepřové nudličky po čínsku
Taková ta klasická jednoduchá česká čína.
13
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Udon s krůtím
Asijské špagety plné úžasných vůní a chutí.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Sushi Nigiri
Můžete jít na running money nebo si udělat japonskou parádu za pár kaček u sebe doma.
4
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.