přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Balení špaget uvaříme v dostatečném množství osolené vody v samostatném hrnci. V mezičase si nakrájíme jeden stroužek česneku na proužky, zbylé 2 česneky podrtíme. Červenou cibuli nakrájíme na nudličky a orestujeme na pánvi na dostatečném množství tuku, přidáme česnek, na proužky pokrájenou šunku a opět pár minut restujeme, dokud není šunka a cibule osmažená. Přidáme lžíci sušené bazalky a cikánskou omáčku (nebo jinou rajčatovou omáčku ve stylu boloňské), dochutíme lžící cukru a můžeme přidat také dvě lžíce kečupu, pokud chceme mít směs trochu sladší. S neustálým mícháním vaříme asi 7 minut během kterých můžeme přidat cherry nebo běžná rajčata pokrájená na menší kousky. Uvařené špagety slijeme do cedníku, necháme odkapat a vrátíme zpět do hrnce, kam následně překlopíme celý obsah pánve včetně tuku a vše důkladně zamícháme. Na závěr přidáme nastrouhaný tvrdý sýr a vše opět důkladně promícháme. Podáváme ozdobené lístkem bazalky.