přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Rajčatová s rýží je jednoduchá a chutná polévka. V hrnci rozehřej olej, přidej rozdrcený česnek, najemno nastrouhaný čerstvý zázvor, najemno pokrájenou červenou chilli papričku, velmi najemno nasekanou citronovou trávu zbavenou vnějších tuhých listů, římský kmín, koriandr a smaž asi jednu minutu. Přidej konzervu rajčat, tamarindovou pastu a 600 ml vody. Vař asi 5 minut, pak ponorným mixérem rozmixuj dohladka. Podle chuti osol a opepři. V případě, že budeš polévku podávat s rýží, přidej vodu podle potřeby a rýži v polévce vař asi 10 minut, dokud rýže nezměkne. Před servírováním můžeš dozdobit nasekanými čerstvými lístky koriandru. V případě, že chceš použít již uvařenou rýži, polévku vař stejnou dobu, ale rýži vsypej až v závěru, pouze aby se prohřála