Starý dobrý karburátory jsou tou nejlepší volbou, když se chceme pořádně naprat.
13
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Tatarák z lososa
Tataráček trochu jinak.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Vepřové dušené v zelenině
Kombinace chuti zeleniny a masa, to je vepřové dušené.
13
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Květákový mozeček
Tak trošku retro záležitost, která je ale stále in.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Jemné noky
Vlastní noky nebo taky ňoky nebo taky gnocci rychle, levně a jednoduše.
3
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kuřecí stripsy
Jednoduché křupavé kuřecí stripsy k telece nebo s přílohou.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Chřestová polévka se smetanou
Skvělý recept na lehkou, ale výživnou polévku moderního střihu nejen do letních měsíců.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Papriková majonéza
Pecková mayo s japonským nádechem.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Bílé zadělávané zelí
Pro fanoušky zahuštěného zelí jednoznačná volba.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Smažené brambory
Brambory jsou tak luxusní, že se dají jíst samotné.
4
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Indické kuřecí kari
Indická klasika všech klasik, která nádherně provoní celý domov.
10
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.