Tataráček alias hospodský tatarský biftek jak má být.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Mačkané brambory se slaninou
Pořádný brambory pro pořádný chlapáky.
6
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Balkánská sekaná
Pořádně vypečená sekačka s vůní balkánu.
12
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Hermelínová pomazánka
Naprosto luxusní pomazánka, kterou budete chtít jíst lžící.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Vajíčková pomazánka
Absolutně vyladěná vajíčkovka. Těžko budete chtít jinou snídani nebo svačinu.
5
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Termix
Starý dobrý termix, který neomrzí ani v 21. století.
4
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Telecí karbanátky
Jemnokarboše, které už ani jemnější být nemohou.
5
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Rajčatové široké nudle
Jednoduché nudle pro naplnění papule.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Česnekový dip
Takový ten dip, co by neměl chybět na žádný grilovačce.
4
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Papriková majonéza
Pecková mayo s japonským nádechem.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Bílá rybí polévka
Zásadní součást štedrovečerní tabule.
16
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Rajská omáčka z karamelu
Rychlorajská pro všechny případy.
10
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.