Klasická příloha, která už snad ani nemůže být klasičtější.
2
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Vaječný likér
Pořádný vánoční vaječňák pro milá setkání.
3
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Holandská omáčka
Geniální záležitost na maso i vejce.
5
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Koprová omáčka
Věčně velebená a věčně zatracovaná omáčka.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Smažené vepřenky
Staré dobré vepřenky na doma i na cesty s chlebem i s bramborami.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Červené zelí s jablky
Skvělá a zdravá příloha plná vitamínů a minerálů.
5
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Bílé zadělávané zelí
Pro fanoušky zahuštěného zelí jednoznačná volba.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Omeleta se žampiony
Jaké ráno, takový den. Omeleta šampiónů se žampióny.
6
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Vlašský salát
Svého času nejlepší věc na světě s rohlíkem na autobusové zastávce.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Bramborové knedlíky
Bramborové knedlíky jako slavnostní příloha nebo součást eintopfu co dům dal.
5
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Omáčka k masu
Než výpek z masa zlikvidovat, je lepší si z něj udělat parádní omáčku.
4
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.