Totálně vypečený křupavý bramborák s využitím kypřícího prášku nebo jedlé sody.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Smažené noky
Jednoduchá pecka z pánve za pár minut.
2
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Rajčatová s rýží
Trochu luxusnější verze chorvatské Juhe od rajčice.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Smažené vepřenky
Staré dobré vepřenky na doma i na cesty s chlebem i s bramborami.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Bramborová kaše s cibulkou
Bramborová kaše, to je jídlo naše. A hlavně dětí.
5
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Bramborový krém
Lehký krém z brambor je moderní lehké jídlo pro každou příležitost.
6
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Caprese
Klasická večerní klasika nejen pro chvíle po vážení.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Čevapi
Domácí balkánská klasika všech klasik.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Pepřová omáčka
Jediná správná pepřovka, která vás zvedne ze židle. Ideální k masům, pecková je i na grilovačce.
3
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Wasabi majonéza
Pecková mayo s japonským nádechem.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Domácí majonéza
Buďto trochu v drahé sklenici nebo hromadu pořádné domácí.
5
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Pikantní pečený květák
Originální a skvělá pečená pochoutka.
6
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.