Taková klasická dezertní záležitost nejen v období třešní.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Třešňový džem
Takovej krásnej peckovej džem, ale bez pecek a konzervantů.
2
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Nebe v hubě
Pod pojmem nebe v hubě si lze představit lecos, ale tohle fakt stojí za to.
11
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kokosové kuličky Rafaelo
Těžce návyková záležitost nejen na vánoce.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Císařský trhanec
Pravý dezertíček z císařského dvora.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Žloutkový krém
Jasná výplň věnečků, větrníků, vosích hnízd nebo žloutkových řezů.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Masarykovo cukroví
Po některých prezidentech neštěkne ani pes, po jiných zůstává víc, než jen cukroví.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Termix
Starý dobrý termix, který neomrzí ani v 21. století.
4
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Jogurtové vdolky
Parádní vdolečky pro mlsné jazýčky.
6
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Koblihové uzlíky
Speciální masopustní koblikové uzle s rumovým nádechem.
11
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Piškotové těsto
Skvělý základ jakéhokoliv dortu, třeba pouze s ovocným přelivem.
3
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Mrkvový dort
Vychytaný mrkváč nejen pro mlsné dětské jazýčky.
12
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.