Základní zeleninový bujón pro zalití omáček, polévek nebo i jako polévka se syrovým žloutkem nebo s těstovinou či zeleninou.
4
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kuřecí polévka s nudlemi
Skvělá probíračka pro těžká rána nejen opilcova.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Treska v hořčičné omáčce
Zdravá treska připlouvá s originální omáčkou.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Čevapi
Domácí balkánská klasika všech klasik.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Bešamelová omáčka
Základní omáčka pro mnoho mas a příloh.
6
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Naprosto fanfárové těsto na švestkovou manu.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Sýrová pomazánka s kápií
Taveňákem nasycená voňavá pochoutka.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Thajská polévka s rýžovými nudlemi
Česká verze na Tom Kha Kai akorát bez galangaly i kaffirových listů.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Vídeňský Kaiserschmarrn
Takovej hezkej dunajskej trhanec.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Cuketové řízečky
Řízky socialismu jsou stále chutné aneb retro je stále v kurzu.
5
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Zeleninová polévka se smetanou
Zdravá polévka plná zeleniny s vývarem z hovězích kostí.
11
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.